کرامت اله زیاری؛ ملیکا نظامی؛ اجمد پوراحمد
چکیده
مکانهای سوم شهری، معرف مکانهایی هستند که مردم را بدون برنامهریزی، ناگهانی و خلاقانه و در جهت ساخت اجتماع، دورهم جمع میکنند. کافههای روباز شهری با در نظر گرفتن فرم باز خود، با انشعاب از فضای معماری دارای فصل مشترکی با فضایشهری و منظر میانی هستند. هدف از این پژوهش، بررسی مفهوم شکلگیری مکانسوم در فرم کافههای روباز و اهمیت ...
بیشتر
مکانهای سوم شهری، معرف مکانهایی هستند که مردم را بدون برنامهریزی، ناگهانی و خلاقانه و در جهت ساخت اجتماع، دورهم جمع میکنند. کافههای روباز شهری با در نظر گرفتن فرم باز خود، با انشعاب از فضای معماری دارای فصل مشترکی با فضایشهری و منظر میانی هستند. هدف از این پژوهش، بررسی مفهوم شکلگیری مکانسوم در فرم کافههای روباز و اهمیت اجتماعپذیری در بافت شهری است. پژوهش حاضر به روش تحلیلی-توصیفی و به لحاظ هدف کاربردی بوده و شیوه گردآوری دادهها به صورت کتابخانهای و پیمایشی است. بعد از تبیین چارچوب مفهومی و با استفاده از ابزار تحقیق شامل مشاهده و حضور، ابتدا پرسشنامه با گویههای مشخص، به شیوه محققساخت در قالب طیف لیکرت با توجه به میانگین جمعیت منطقه 2 تهران، تدوین و جهت ارزیابی برخی از متغیرها به شیوه نمونهگیری تصادفی ساده و غیراحتمالی توزیع و با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشانگر اهمیت بالای مکانهای سوم شهری نظیر کافههای روباز است که با توجه به این یافتهها کافههای مورد بررسی در مواردی که متغیرهایی مانند تعاملات اجتماعی در سه شکل خود در اولویت اول و کیفیات زیباییشناسی، انعطافپذیری فضا، دسترسی و خدمات در اولویت دوم نمرات بالایی را دریافت کردهاند دارای وضعیت مناسبتری بوده و زمانی که متغیرهای پویایی، فعالیت و راحتی حد وسط را داشتهاند، متغیری نظیر اقلیم و حفاظت، بیشترین تأثیر را داشته است.